Vrijdag 18 november 2016 van 12.30 – 17.00 uur, in het Peter Schmid auditorium VIBA-Expo

VIBA-Expo in De Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, Gebouw F, 5222, ‘s-Hertogenbosch

“Sinds de oprichting in 1976 zet VIBA zich in voor een respectvolle en verantwoorde inrichting van onze woon- en leefomgeving. In een steeds veranderende wereld vervult de vereniging al veertig jaar een levendige rol: van pionier en voorvechter tot realistische voortrekker. Van dromen tot daden, van ambitie tot wetenschap. Al deze jaren weet VIBA zich in de wereld van duurzaam bouwen en wonen te onderscheiden door haar unieke uitgangspunt: 

de mens centraal.
Anno 2016 – nu duurzaam bouwen algemeen beleid is – mag VIBA tevreden terugkijken.
Natuurlijk zijn nog lang niet alle ambitieuze ‘VIBA-doelen’ behaald. Zeer actueel zijn de vragen:
– Wat is écht gezond bouwen?
– Welke inspiratie haalt de mens anno 2016 uit de natuur?
– Welke is de rol die de wetenschap hierbij vervult?
Tijdens het symposium ‘VIBA: veertig jaar Bio-Logica’ kijkt VIBA terug op veertig turbulente jaren en stelt zij een aantal actuele thema’s aan de orde die een vruchtbare aftrap geven voor een nieuwe episode.
Hierbij wordt zij gesteund door vier vooraanstaande sprekers die vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines hun licht laten schijnen op de actuele ‘VIBA-vragen’: dr. Ivo van Vulpen, ir. Atze Boerstra, drs. Ylva Poelman, em.prof.dr. Michiel Haas en Thomas van Belzen.”
Toegang:€ 35,-. Voor VIBA leden is het symposium gratis.