Daklandschap verrijkt leefomgeving én gebouwinvestering

//, Blog Stef Janssen, Bouwen, Groene daken, Innovatief Groen, Klimaat/Daklandschap verrijkt leefomgeving én gebouwinvestering

Daklandschap verrijkt leefomgeving én gebouwinvestering

Dakinnovator ir. Stef Janssen stelt een ‘levend’ dakkadaster voor

Tot voor kort zag men het Nederlandse of lokale daklandschap als een verliesgevende kostenpost. Het ligt voor de hand om dakinterieur én -exterieur te gaan beschouwen als hoogwaardige investeringsomgeving.

Vele mensen zullen daar in de zeer nabije toekomst plezier van hebben. Met het bevorderen van slimme bovensteden bevorder je met gebouwvergroening op een vanzelfsprekende manier uitdagende nieuwe werkgelegenheid, (re)vitaliseer je leefgemeenschappen en stimuleer je veelzijdige duurzame ontwikkeling in de directe leefomgeving.

Een lommerrijke wijk is gewild omdat de vastgoedwaarde beter gewaarborgd blijft. Met het lommerrijk maken van een versteende wijk kun je de buurt-, wijk of stadseconomie verbeteren met relatief lage investeringen.

In het essay ‘Uitdagende toekomstige bovenstadontwikkeling’ laat Stef Janssen zien dat hij niet alleen een dakinnovator is, maar het ook zeer goed voor heeft met de leefomgeving van mensen én met de groene (circulaire) economie. Uitvoerig legt hij ons ‘klavertje vier’ uit als opmaat voor het maatschappelijk verdienmodel.

 

2016-06-10_Uitdagende toekomstige bovenstadontwikkeling (Dakkadaster voor Nederlandse Daklandschap)_4535

 

2016-06-10_Klavertje Vier_A4

About the Author:

mm
Stef Janssen studeerde bouwkunde aan de TU Delft en deed vervolgens ervaring op als wooninnovator in de Haagse stedelijke vernieuwing. Hij ontwikkelde zich tot dakinnovator en is ontwerper van het experimenten dak op het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO). Als ambassadeur van innovatief groen promoot hij dit daklaboratorium als (inter)nationale broedplaats voor onderzoek naar de biodiversificatie van daklandschappen in Nederland. Momenteel is Stef actief bij VIBA Expo als product- en procesinnovator (bionica).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.